Høyesterett. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

En tidligere politiker fra Vestland har i Høyesterett fått omgjort en forvaringsstraff på 19 år for seksuelle overgrep mot barn, til 21 års fengsel.

NTB skriver at mannen, som er i slutten av 40-årene, ble i vår dømt til 19 års forvaring da Gulating lagmannsrett fant ham skyldig i overgrep mot omkring 200 barn over en periode på fem år. Overgrepene skjedde ved at han betalte for at barnas omsorgspersoner på Filippinene begikk overgrep mens han så det på direkteoverføring over internett.

Påtalemyndigheten anket også dommen til Høyesterett fordi mannen både i tingretten og lagmannsretten var blitt frifunnet for påstanden om menneskehandel.

annonse

Høyesterett dømte mannen til fengsel i 21 år og ikke forvaring. Under dissens kom domstolen også til at mannen ikke skulle dømmes etter bestemmelsene om menneskehandel.

– Han er av den oppfatning at dommen er altfor streng, og at han er dømt for ting han ikke har gjort, sier mannens forsvarer, advokat Torbjørn Sognefest, til Bergens Tidende.

Mannen krevde også fradrag i straffen fordi han var blitt utsatt for kroppsvisitasjon hele 617 ganger mens han satt i varetekt fra 2016 til august i år. Høyesterett konkluderer med at mannen har vært utsatt for nedverdigende behandling og gir ham 309 dager i varetektsfradrag.

annonse

Mannen var aktiv politiker i daværende Hordaland fram til han ble pågrepet i 2016. Han har trukket seg fra alle politiske verv.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon