- Resett - https://resett.no -

Bergens Tidende: Regjeringen bør ta flyktningopprøret i storbyene på alvor

Avisen mener at de syv storbyenes ønske om å ta imot flere fra Moria er en protest mot den stramme flyktningpolitikken.

De vil ta imot fire hundre migranter, isteden for regjeringens plan om femti stykker. Dette ønsket kommer fra Storbynettverket i Kommunenes interesseorganisasjon (KS). Det består av de seks Arbeiderparti-ordførerne i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø og Kristiansand samt Høyres ordfører i Bærum.

Les også: Rødts Moria-løsning: La kommunene bestemme antallet [1]

annonse

– Utspillet er en protest mot det kommunene mener er regjeringens mangel på raushet, skriver Bergens Tidende [2], og legger til:

– Det er synd om kommunenes initiativ blir stående igjen som en symbolhandling. Regjeringen bør lytte til lokalpolitikerne.

Storbynettverket i KS har sendt brev til statsministeren, justisministeren og kunnskapsministeren, der de ber om få ta imot flere flyktninger fra Moria. De viser til at FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har bedt Norge og andre land om å øke antall flyktninger.

annonse

Les også: Oslo kommune utsetter 2-årskontrollen for barn – ønsker flere flyktninger [3]

De mener videre at Norge bør ta oppfordringen på alvor, og at «det er i pakt med norske humanitære tradisjoner når krisesituasjoner oppstår utenfor våre egne grenser».

– Regjeringen bør i det minste gå i dialog med KS’ storbynettverk. Det er åpenbart et gap mellom regjeringens ønske om å begrense asyltilstrømmingen og lokalpolitikernes vilje til å hjelpe, mener avisen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474