Joe Biden. Foto: Carolyn Kaster, AP / NTB
annonse

Har nådd 270.

Klokken 17:40 erklærer NTB Joe Biden som USAs valgvinner og neste president.

Utspillet om Biden-seier kom opprinnelig fra CNN kort tid før president Donald Trumps varslede pressekonferanse i Pennsylvania klokken 17:30 norsk tid, men nå har NTB gjort CNNs erklæring til sin egen.

annonse

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden leder nå med 34.000 stemmer i vippestaten Pennsylvania, hvor Trump lenge hadde et forsprang som dog krympet kraftig inn og til slutt forsvant natten etter valget.

Les også: Nevada: Republikanerne påstår de har funnet 3.062 tilfeller av valgfusk

Prognoser fra AP, CNN og NBC viser at Biden blir å vinne Pennsylvanias 20 valgmenn. Biden har dermed 273 valgmenn i alt, og blir dermed USAs president-elect med antatt tiltreden 20. januar 2021.

annonse

Mye tyder imidlertid på at valgresultatet i flere delstater vil bli gjenstand for rettslig etterspill og kan nå helt til USAs høyesterett. Grunnen er et stort antall meldinger om påstått valgfusk i flere delstater.

Trump varsler pressekonferanse klokka 17.30 norsk tid

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Kim Nord
Journalist - kim@resett.no - Kim Nord har forskerutdanning i statsvitenskap, mastergrad i offentlig administrasjon og kompetanse i universitetspedagogikk. Redaksjonelle ansvarsområder er de tyskspråklige land, Øst-Europa og Russland.