- Resett - https://resett.no -

Arild Rønsen til Inga Marte: – Hvorfor tjener du 700.000 mer enn en lektor?

SV-politikere og byråd Inga Marte Thorkildsen er kritisk til at direktørene i hennes etat har for høy lønn, men hun selv tjener 1.269.066 kroner i året.

– «Forskjells-Norge» i hovedstadens skoleverk har skutt fart under Inga Marte Thorkildsens ledelse. Gjennomsnittslønnen for direktørene i Oslo-skolen er 1,1 million. Seinest i august fikk noen av dem en lønnsøkning på 14 prosent, skriver Arild Rønsen i Nettavisen [1], og trekker en sammenlikning:

– Begynnerlønnen for en lektor er 514.600 kroner. Med seks års ansiennitet er lønnen økt til 537.400 kroner.

annonse

Les også: Tidligere skoledirektør i Oslo hardt ut mot Thorkildsen [2]

Rønsen sier at med bare fem års ansiennitet som skolebyråd tjener altså Inga Marte Torkildsen to og en halv gang så mye som en lektor med fem års ansiennitet.

– Byråd Thorkildsen kritiserer lønnsutviklinga i direktørsjiktet, men understreker at hun «tar ansvar». Skjønner hun virkelig ikke at hun kaster stein i glasshus?

annonse

De skyr saken som pesten fordi de til daglig snakker høyt om «å få ned ulikhetene». Han nevner også LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, han tjener 1.415.563 kroner.

Les også: Arild Rønsen: Pinlig sutring fra det radikale kultur-Norge [3]

– LO-toppene og lederne i SV og Arbeiderpartiet snakker på inn- og utpust om «å få ned forskjellene», og elsker å snakke ned de «superrike».

Men folk flest gir blanke blaffen i om Kjell-Inge Røkke har en formue på 20 eller 50 milliarder., skriver han, og sier, men de forstår ikke, og syns det er dypt urettferdig at «deres tillitsvalgte» gir seg selv millionlønn.

– Raymond Johansen, Marianne Borgen og Inga Marte Thorkildsen kan når som helst gå på talerstolen i Oslo bystyre å foreslå at lønna deres halveres, foreslår Rønsen.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474