Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador. Arkivbilde. Foto: Marco Ugarte / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Bør ta forbehold.

Mens vesteuropeiske statsledere og statsoverhoder som Boris Johnson, Angela Merkel og Emmanuel Macron har ilt til for å gratulere Joe Biden med hans påståtte seier i USAs presidentvalg 3. november, er andre land mer avventende og edruelige.

Herunder har Brasils president Jair Bolsonaro, Russlands president Vladimir Putin og generalsekretær Xi Jinping i Kinas kommunistparti unnlatt å ta stilling til det foreløpige resultatet, som bestrides av Donald Trump, og som nå bringes inn for domstolene.

annonse

Nå slutter president Andres Manuel Lopez Obrador i USAs naboland Mexico seg til statsoverhodene som maner til å holde hodet kaldt og ikke la følelsene styre.

Les også: Her er reaksjonene på erklæringen om Bidens valgseier

Frem til «alle rettslige saker er løst» og en endelig valgvinner kåres av USAs valgmyndigheter – ikke av de Biden-vennlige mediene med CNN i spissen – vil heller ikke Mexico anerkjenne Biden eller Trump som valgvinner.

annonse

– Vi vil ikke være uvørne, sa Lopez på en pressekonferanse, gjengitt av NTB.

I Norge hev statsminister Erna Solberg seg på en CNN-regissert hyllest av Biden som USAs neste president. Gratulasjonen fra Solberg fulgte bare en time etter at NTB, på grunnlag av CNN, erklærte Biden som seiersherre.

Putin danser ikke etter CNNs pipe – venter med å gratulere Biden med påstått valgseier

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon