Bildemontasje: NTB/Scanpix
annonse
annonse

Vebjørn Selbekk gir sin støtte til Macron. Det er ikke veien å gå, mener tidligere sjefredaktør i vårt land, Helge Simonnes.

– At en verdensreligion skal bære alle byrdene av hva disse får seg til å gjøre, er himmelropende urettferdig, skriver Simmonnes i Dagsavisen.

Simonnes hever at i mange antimuslimske miljøer rundt om i verden får nå Emmanuel Macron heltestatus.

annonse

Les også: Vi må tørre å snakke om hvordan ekstrem islamisme truer ytringsfriheten

– En av dem som hyller Macron er Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk. På Facebook var han raskt på pletten med sin støtte til den franske presidenten gjennom følgende melding:

«Endelig en europeisk leder som ikke kryper for muslimske diktaturer, men står opp for våre verdier og tør å kalle islam for det den er: En religion i krise. La oss få flere som Emmanuel Macron.»

annonse

Vårt Lands tidligere redaktør sier at Selbekk er en helt i noen norske miljøer.

– Hans ord veier tungt siden han er en av få nordmenn som virkelig har kjent på hva det vil si å leve med islamsk terrortrussel på kroppen, skriver han, og legger til:

– Det er nå 15 år siden han publiserte karikaturtegninger i Magazinet. Truslene han ble utsatt for har preget ham. Hans aversjon mot islam har til tider vært rødglødende.

Les også: «Vi må bare konkludere med at fredens religion foreløpig har skapt alt annet enn fred i Skandinavia»

Helge Simonnes mener også at Macrons generaliserende uttalelser om islam verken har evne i seg til å bygge bruer eller til å holde religionsfrihetsfanen høyt. Han sier at en av verdens fremste politiske ledere bør ikke tillate seg å stemple en hel religion.

– Men samme må gjelde for en norsk redaktør som for en fransk president: Å stemple en hel religion som mindreverdig, er ikke veien å gå.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon