- Resett - https://resett.no -

Kristenfolk i krangel om islamkritikk: – De stempler en hel religion som mindreverdig

Vebjørn Selbekk gir sin støtte til Macron. Det er ikke veien å gå, mener tidligere sjefredaktør i vårt land, Helge Simonnes.

– At en verdensreligion skal bære alle byrdene av hva disse får seg til å gjøre, er himmelropende urettferdig, skriver Simmonnes i Dagsavisen [1].

Simonnes hever at i mange antimuslimske miljøer rundt om i verden får nå Emmanuel Macron heltestatus.

annonse

Les også: Vi må tørre å snakke om hvordan ekstrem islamisme truer ytringsfriheten [2]

– En av dem som hyller Macron er Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk. På Facebook var han raskt på pletten med sin støtte til den franske presidenten gjennom følgende melding:

«Endelig en europeisk leder som ikke kryper for muslimske diktaturer, men står opp for våre verdier og tør å kalle islam for det den er: En religion i krise. La oss få flere som Emmanuel Macron.»

annonse

Vårt Lands tidligere redaktør sier at Selbekk er en helt i noen norske miljøer.

– Hans ord veier tungt siden han er en av få nordmenn som virkelig har kjent på hva det vil si å leve med islamsk terrortrussel på kroppen, skriver han, og legger til:

– Det er nå 15 år siden han publiserte karikaturtegninger i Magazinet. Truslene han ble utsatt for har preget ham. Hans aversjon mot islam har til tider vært rødglødende.

Les også: «Vi må bare konkludere med at fredens religion foreløpig har skapt alt annet enn fred i Skandinavia» [3]

Helge Simonnes mener også at Macrons generaliserende uttalelser om islam verken har evne i seg til å bygge bruer eller til å holde religionsfrihetsfanen høyt. Han sier at en av verdens fremste politiske ledere bør ikke tillate seg å stemple en hel religion.

– Men samme må gjelde for en norsk redaktør som for en fransk president: Å stemple en hel religion som mindreverdig, er ikke veien å gå.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474