Ted Cruz under høring. Skjermbilde YouTube
annonse
annonse

CNN sammen med en rekke amerikanske medier begynte lørdag å erklære Joe Biden som vinner av valget. Dette til tross for at Donald Trump ikke har akseptert nederlag og har varslet søksmål basert på ureglementerte forhold i en rekke delstater. Nå sier den fremtredende senatoren Ted Cruz at det er rettssystemet som må avgjøre og ikke mediene.

Det var på et program på Fox News at Cruz ble intervjuet. Fox News har også erklært Biden som vinner. I intervjuet henviser Cruz til prosessen i 2000 da det var rettslige prosesser om utfallet i delstaten Florida som resulterte i at det tok 36 dager fra valgdagen før George W. Bush ble erklært som vinner over Al Gore. Den gang var prosessen to ganger innom Høyesterett.

Cruz mener det kan ta tilsvarende lenge denne gang, men at en vinner til slutt blir erklært.

annonse

– It is not up to the media to decide who becomes president of the United States, sa Cruz.

Programledere ser da litt forlegen ut. Cruz sa at det var åpenbart at mediene ville ha Biden som vinner og «prøver å få alle til å bare gi opp», men at det ikke betydde noen verdens ting.

Intervjuet med Cruz kan sees her.

annonse

Etter at CNN var ute på lørdag og erklærte at Biden hadde vunnet, hang NTB og norske medier seg på.

Basert på medienes erklæring om at Biden var vinner, begynte norske politikere å gratulere ham. Lederne for Russland, Kina, Brasil og Mexico er blant de som ikke har tatt stilling til hvem vinneren av valget er.

Støtter Trump

Også det republikanske partiet og andre ledende republikanere har avventet situasjonen og vil ikke erklære Biden som vinner, skriver Fox News.

Nye folkemøter

annonse

Donald Trump har også varslet at han kommer til å holde nye folkemøter den neste perioden, hvor fokuset blir på de rettslige prosessene som nå utspiller seg, skriver Fox News i en oppdatering.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon