Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Etter coronautbruddet peker færre unge under 30 år på klimaendringer som den største politiske utfordringen.

Klimabarometeret for høsten 2020, en stor spørreundersøkelse som Kantar står bak, viser at 39 prosent av de spurte ser på klimaendringer som en av de største utfordringene Norge står overfor, skriver NTB.

På annen- og tredjeplass følger henholdsvis helse og arbeidsledighet, begge med oppslutning fra 37 prosent av de spurte i undersøkelsen. Innvandring har falt til fjerdeplass etter å ha toppet listen fire år på rad fra 2015 til 2018.

annonse

I fjor var 49 prosent av de spurte enige i at klimaendringer var en av de største utfordringene i Norge.

De under 30 år synes nå altså mer bekymret for arbeidsledighet.

Velgerne til Rødt, SV, MDG og Venstre har alle klima øverst. Hos Arbeiderpartiet og KrF ligger klima derimot på tredjeplass, og hos Høyre og Senterpartiet på femteplass. Fremskrittspartiets velgere rangerer klima som sak nummer tolv.

annonse

Spørreundersøkelsen ble gjennomført i juni, og 2.085 personer har deltatt.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon