Østerrikes kansler Sebastian Kurz. Foto: HELMUT FOHRINGER / APA / AFP) / Austria OUT
annonse
annonse

Østerriksk politi har gjennomført en omfattende aksjon mot høyreekstreme og islamister flere steder i landet, skriver NTB

Politifolk slo til mot elleve adresser i sju ulike delstater mandag. Totalt 40 personer er mistenkt for lovbrudd, samtlige for hatkriminalitet, som hovedsakelig er blitt begått på nettet.

Telefoner, datamaskiner og nazistisk materiale er beslaglagt, samt noen våpen.

annonse

Razziaen skjedde samtidig som, men tilsynelatende uavhengig av, en stor aksjon mot over 60 adresser i landet mot politisk Islam. Aksjonen var rettet mot palestinske Hamas og Det muslimske brorskapet.

Ifølge påtalemyndigheten har ikke politiaksjonen har noen forbindelse med terrorangrepet i Wien for en uke siden, men at den er resultatet av en omfattende etterforskning som har pågått i over ett år.

Den antatte gjerningsmannen bak angrepet forrige uke, Kujtim Fejzulai, ble drept av østerriksk politi. Fejzulai var 20 år gammel, født i Østerrike og hadde bakgrunn fra Nord-Makedonia. IS har hevdet at han handlet på deres vegne.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon