Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto politiet. Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

I den siste tiden har Sørvest politidistrikt utstedt 20.000 kroner i bøter til fem utenlandske statsborgere.

Sørvest politidistrikt har gitt bøter på 20.000 kroner til fem utenlandske statsborgere for brudd på karantenebestemmelsene.

Politidistriktet skriver i en pressemelding at de oppdaget det første tilfellet i Stavanger i forrige uke, da de oppsøkte et leilighetshotell i byen. En russisk kvinne i 30-årene kom til Norge på falske premisser. Hun kom først til Oslo 23. oktober, og overholdt karantenebestemmelsene før hun reiste videre til Stavanger.

annonse

– Etterforskningen viste at kvinnen hadde oppholdt seg på ulike adresser i Oslo, Kristiansand og Stavanger i løpet av karanteneperioden. Hun hadde også i dette tidsrommet vært i fysisk kontakt med flere personer, sier påtaleansvarlig Kjetil G. Solhaug.

Hun fikk et forelegg på 20.000 kroner og er også utvist fra Norge.

En politipatrulje observerte tre utenlandske arbeidere utenfor en brakkerigg på Stord.

annonse

– Etterforskningen viste at disse tre personene hadde brutt karantenebestemmelsene, og de har nå fått hvert sitt forelegg på 20.000 kroner. Samtlige har vedtatt forelegget. Kværner har vært samarbeidsvillig i forbindelse med etterforskningen, sier påtaleansvarlig Sidsel Tunestveit.

Det er enda ikke avgjort om de skal bortvises midlertidig, eller utvises for ett eller flere år.

Politiet i Haugesund bøtela en utenlandsk statsborger i forbindelse med et narkotikalovbrudd.

– Mannen har ikke overholdt karanteneplikten, men har oppholdt seg hos flere ulike personer siden han kom til Norge. Vedkommende har fått et forelegg på 20.000 kroner for brudd på karantenebestemmelsene og har vedtatt forelegget, sier påtaleansvarlig Tonje Leirgulen Ravndal.

Mannen ble bortvist fra landet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon