En seierssikker Donald Trump talte i 08-tiden til sine tilhengere. Foto: AP / NTB Scanpix
Donald Trump. Foto: AP / NTB Scanpix
annonse
annonse

Valget i USA er over, og alle anklager om valgjuks har blitt avvist som grunnløse. Selv jurister som er ansett som republikanere har ikke funnet grunnlag for påstander som strider mot den amerikanske valgloven.

At det har forekommet uregelmessigheter kan ikke stikkes under en stol, men det har skjedd hos både republikanere og demokrater.

President Trump har gjort mye bra, det har undertegnede ingen vansker med å innrømme. Men det har faktisk de aller fleste amerikanske presidenter også gjort, på hver sine felt vel og merke. Det ser man gjerne først i ettertid. Samtidig har mange dyktige presidenter også sine svin på skogen.

annonse

Les også: Trump vil sparke alle som ser seg om etter ny jobb

Donald Trump likner i dag på en fornærmet diktator, en som nekter å se sannheten i øynene. Nå er det faktisk han som har fått sparken. Han akter ikke å gå av med hevet hode, og med æren i behold.

Selv konservative Fox News har fått nok av Trumps oppførsel. I USA er det en lang og god tradisjon at taperne i valget er storsinnet nok til å gi de nye lederne en god start på en ny periode. Trump derimot vil ha mest mulig kaos før han må forlate Det hvite hus. Han er rett og slett en elendig taper.

annonse

Les også: Den medieskapte presidenten

I dag råder det dyp splittelse i det amerikanske samfunnet. Covid-19-pandemien har fått herje enormt i et land hvor det å få medisinsk hjelp er helt avhengig av din økonomi. I USA er sykehusdrift først og fremst forretninger. Som president har Trump mislyktes totalt når det kommer til pandemien.

Derimot skal han ha ros for å presse Nato-land til å bidra mer til alliansen, og hans motstand mot den motbydelige Antifa-bevegelsen (som er et pøbelvelde uten like) støttes til fulle.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon