Jon Georg Dale. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Fremskrittspartiet mener at kostnaden og risikoen til karbonfangst og -lagring er høy for skattebetalerne.

Men dette har fått LO til å reagere.

– Nå stiller Fremskrittspartiet seg nok en gang på feil side av historien, sier forbundsleder i Fellesforbundet, Jørn Eggum til FriFagbevegelse, og kaller Frps alternative statsbudsjett for industrifiendtlig:

annonse

– Jeg håper våre 160.000 medlemmer merker seg Frps sanne ansikt. Et nei til CCS er direkte industrifiendtlig og vil sette både eksisterende og fremtidige industriarbeidsplasser i fare.

Les også: Frp avviser regjeringens plan for karbonfangst og -lagring

Frode Alfheim er forbundsleder i Industri Energi, han vil også at skattebetalerne tar kostnadene og risikoen for månelandingen:

annonse

– Jeg tror dette har gått for langt til at regjeringen kan stoppe dette nå. Dette kommer til å bli landet. Hvis ikke, vil det være det mest tragiske som har skjedd norsk industri noensinne, sier han, og ser muligheter i prosjektet:

– Eierne har investert over lang tid. Det vil være for dumt om Frp skal bidra til at vi må hoppe av nå. Teknologien er klar. Lagring er klart. Store produsenter i Europa venter på å komme i gang. Å hoppe av dette nå vil være en trussel mot norsk industri. Regjeringen har ikke råd til å la dette gå dukken.

Les også: Ap mener Frps nei til karbonfangst er industrifiendtlig

Men stortingsrepresentant Jon Georg Dale har et annet syn på saken.

– Regningen til skattebetalerne blir for stor. Det er skattebetalerne som skal ta risikoen i dette prosjektet. Hvis prosjektet lykkes, får skattebetalerne ikke noe igjen for risikoen de har tatt fordi det er selskapene som eier teknologien.

Dale sier at Frp er ikke mot teknologiutvikling, og det er heller ikke mot karbonfangst- og lagring. Men Frp vil ikke at skattebetalerne tar regningen mens eierne sitter igjen med gevinsten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon