Et overvåkingskamera produsert av selskapet Hikvision utenfor en butikk i Beijing. Amerikanere får nå forbud mot å investere i selskapet. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB
annonse
annonse

President Donald Trump har signert en ordre som forbyr amerikanere å investere i selskaper som kan kobles til Kinas forsvar og sikkerhetsapparat.

Ordren navngir 31 selskaper, som Kina angivelig skal bruke til å utnytte amerikansk investeringskapital til å finansiere militæret og etterretningsbyråer.

Les også: Kina gratulerer Joe Biden

annonse

Blant selskapene er China Mobile, China Telecom, videoovervåkingsselskapet Hikvision og China Railway Construction Corp.

Trump signerte ordren torsdag, noe som førte til uro på Hongkong-børsen da den åpnet fredag. Blant annet falt aksjekursen i China Telecom med over 9 prosent.

Ordren vil bety at amerikanske selskaper og statsborgere ikke lenger får lov til å eie aksjer i noen av de 31 selskapene. Ordren trer i kraft 11. januar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon