Sør-Trøndelag tingrett. Foto: Ole Martin Wold / NTB
annonse
annonse

47-åringen som er tiltalt for å ha knivdrept Cathrine Sand (39), vil bli møtt med påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern.

Det varsler statsadvokat Jarle Wikdal i tiltalen som ble tatt ut i sommer. Mandag starter rettssaken i Sør-Trøndelag tingrett.

Det var i en leilighet på Lademoen i Trondheim at drapet skjedde i oktober i fjor. Ifølge tiltalen ble Cathrine Sand stukket med kniv på høyre side øverst i brystkassen.

annonse

«Stikket skadde blant annet en samleåre, brysthule, lunge og luftrør. Hun døde etter kort tid av forblødning. Påstand om dom på overføring til tvungent psykisk helsevern, vil bli nedlagt», heter det i tiltalen.

Husker ikke

Tiltaltes forsvarer Tore Angen har flere ganger uttalt at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Selve drapshandlingen skal han ikke ha noe minne om.

-Han husker litt av det som skjedde før hendelsen, og noe senere, uttalte Angen til Adresseavisen i sommer.

Brannstifter
annonse

47-åringen har en lang historie innenfor psykiatrien. I 2017 ble han funnet utilregnelig og dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha tent på to boligkompleks i Stavanger. I ett tilfelle holdt han en kvinne innesperret mens leiligheten hennes brant.

I januar i år ble han igjen vurdert av psykiatrisk sakkyndige. Ikke i forbindelse med drapssaken, men som en vurdering av om kjennelsen han fikk i 2017, skal forlenges.

Trenger behandling

De sakkyndige kom fram til at fortsatt oppfølging og riktig medisinering gjør risikoen for nye voldshandlinger moderat. Uten denne oppfølgingen vil faren være kronisk høy, het det i sakkyndigrapporten.

Sør-Trøndelag tingrett dømte mannen til fortsatt tvungent psykisk helsevern.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon