Statsminister Erna Solberg under innledning på sentralstyremøtet som gjennomføres digitalt på Høyres Hus. Solberg ba det norske folk ta et tak mot ensomheten i talen. Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg (H) oppfordret i en tale til Høyres sentralstyre søndag det norske folk til å ta et tak mot ensomheten.

Statsministeren konstaterte også at vi i ukene som kommer må leve med fysisk avstand, og at dette kan føre til ensomhet for mange.

Les også: Erna Solberg ber folk slutte å lyve – bør starte med seg selv

annonse

– Det kan være studenten som sitter på en hybel i en by uten nettverk. Det kan være mannen som isolerer seg for ikke å bli smittet. Det kan være bestemor som ikke får besøk, sa Solberg.

– Men det kan også være folk som går på jobb og tilsynelatende har det bra, men som kjenner på en ensomhet inni seg. De ville så gjerne hatt noen å dele følelser og opplevelser med.

Solberg fastslo også at ensomhet også er et helseproblem.

annonse

– Når vi er ensomme, svekkes immunsystemet. Vi blir mer utsatt for sykdom. På samme måte som andre psykiske lidelser, er det fortsatt mye skam forbundet med ensomhet. Det krever mot å si at du er ensom. Og det er vanskelig å være modig når du ikke har det bra.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon