- Resett - https://resett.no -

Erna Solberg maner til kamp mot ensomheten

Statsminister Erna Solberg (H) oppfordret i en tale til Høyres sentralstyre søndag det norske folk til å ta et tak mot ensomheten.

Statsministeren konstaterte også at vi i ukene som kommer må leve med fysisk avstand, og at dette kan føre til ensomhet for mange.

Les også: Erna Solberg ber folk slutte å lyve – bør starte med seg selv [1]

annonse

– Det kan være studenten som sitter på en hybel i en by uten nettverk. Det kan være mannen som isolerer seg for ikke å bli smittet. Det kan være bestemor som ikke får besøk, sa Solberg.

– Men det kan også være folk som går på jobb og tilsynelatende har det bra, men som kjenner på en ensomhet inni seg. De ville så gjerne hatt noen å dele følelser og opplevelser med.

Solberg fastslo også at ensomhet også er et helseproblem.

annonse

– Når vi er ensomme, svekkes immunsystemet. Vi blir mer utsatt for sykdom. På samme måte som andre psykiske lidelser, er det fortsatt mye skam forbundet med ensomhet. Det krever mot å si at du er ensom. Og det er vanskelig å være modig når du ikke har det bra.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474