Fethullah Gülen. / AFP FOTO / Thomas URBAIN
annonse
annonse

Muslimer møtte opp med plakater og roser utenfor St. Petri kirken i Stavanger på søndag. De ville symbolisere vennskap, og ta avstand fra terroren i Frankrike, skriver Vårt Land.

Det var Den Norske Hizmetbevegelsen (DNHB) som var initiativtaker.

– Vi vil vise at alle mennesker er brødre og søstre, uansett om man er muslim, kristen eller tilhører andre religioner. Vi ønsker fred for alle i verden, og vil vise at vi er imot terrorisme, forteller Ahmed Bulut.

annonse

«Stå sammen mot vold og radikalisme» og «menneskeliv er hellig uansett overbevisning» var noen av budskapene muslimene bar med seg på plakatene.

Stefan Emmerhoff er domprost i Stavanger og forteller ifølge Vårt Land at det var «planlagt med Bulut på forhånd at de skulle komme».

– Da gudstjenesten var ferdig, hadde de strødd ut roser, og de holdt oppe plakater og delte ut roser til alle som var der. Folk var rørt til tårer, sier Emmerhoff.

annonse

– Vi er hverandres venner

Solveig Bjørheim Andreassen, som var klokker ved søndagens gudstjeneste i St. Petri kirke, ble beveget.

– Etter det som har skjedd i Frankrike, ønsker muslimer å vise at vi er hverandres venner, og at de også tar avstand fra slikt. Det var veldig sterkt og fint, forteller Andreassen.

Den Norske Hizmetbevegelsen er etter hjemmesiden deres å dømme en del av Gülen-bevegelsen:

«Hizmetbevegelsen er de sosialt involverte menneskene som vil være til tjeneste for sine medmennesker, inspirert av ideene til den nytenkende muslimske lærden Fethullah Gülen. Ordet “hizmet” betyr “tjeneste”, og er opphav til bevegelsens navn,» skriver de.

I Tyrkia har president Erdogan drevet utrenskninger av Gülen-sympatisører og driver angivelig en jakt på dem også i utlandet.

I Vårt Lands artikkel nevnes ikke Gülen-forbindelsen til Den Norske Hizmetbevegelsen.

Etter hjemmesiden deres å dømme har de besøkt flere kirker i Norge med det samme budskapet de siste dagene og fått omtale i lokalaviser.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon