annonse
annonse

Lan Marie Berg vil ha avgiftsbelegge plastikk for subsidiere reparasjon av klær og sko. Dette er noen av forslagene i MDGs alternative statsbudsjett.

MDG-leder Une Bastholm, sier det en krisepakke på 1,5 milliarder kroner til insektene er en god investering for fremtidige generasjoner. Hun sier at vi er i ferd med å tape 1 200 insektsarter i Norge.

Les også: Miljøbyråd Lan Marie Berg: – Oslo skal bli verdens første storby uten klimagassutslipp

annonse

– Det å bruke byområder til å skape plasser der insektene kan være er utrolig viktig for å ta vare på insektene i Norge, sier hun til TV 2, og etterlyser flere grønne tak og parseller, som insektene kan boltre seg i:

– Det er det som har skjedd med insektene i verden, at vi har tatt over leveområdene deres, vi har bygd dem ned, og skjøtter områdene deres på en måte som gjør at insektene ikke har noe annet sted å være.

Les også: Lan Marie Berg anlegger park på parkeringsplass ved Sognsvann: – Dette er rett og slett ren dumskap

annonse

Lan Marie Berg sier til Dagsavisen at de vil innføre en ny plastavgift for å redusere plastforsøplingen og gjøre det billigere å reparere klær, sko, elektronikk og mer til.

– Vår oppgave som politikere er jo å tilrettelegge for den utviklingen som er bra for oss og kloden. Ved å gjøre det billigere å reparere og gjenbruke, ønsker vi i MDG å bidra til å skape et mye større marked for å ta vare på tingene sine, uansett om du bor i Groruddalen i Oslo eller Vardø i Finnmark.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon