Stefan Löfven. (Jonas Ekstromer/TT News Agency via AP)
annonse
annonse

Statsminister Stefan Löfven opplyser ifølge NTB at Sverige går fra anbefalinger til forbud, og det vil fra 24. november være forbudt med samlinger på over åtte personer.

– Vi lever i prøvelsens tid. Det kommer til å bli verre. Gjør din plikt og ta ditt ansvar for å stanse smittespredningen, sa Löfven da han innledet mandagens pressekonferanse.

Han gjentok budskapet to ganger før han kunngjorde at Sverige nå forbyr alle sammenkomster på over åtte personer.

annonse

Han begrunnet forbudet med at rådene som myndighetene oppfordrer til, ikke lenger blir etterlevd på samme måte som i våres.

– I våres så vi stor etterlevelse. Det rakk langt med råd og anbefalinger for at de aller fleste skulle holde avstand og avlyse planer. Nå er etterlevelsen lavere, sa Löfven.

Löfven legger til at han har stor forståelse for at folk er slitne.

annonse

– Men akkurat nå spiller det ingen rolle, vi må begrense smittespredningen. Koronaviruset tar ikke hensyn til våre følelser, sa han.

– Gå ikke på trening, gå ikke på bibliotek, ikke ha fester. Avlys. Ikke finn på unnskyldninger som skal gjøre at aktiviteten din er grei.

På spørsmål om det er på tide å bære munnbind, overlot Löfven ordet til Folkhälsomyndighetens leder Johan Carlson.

Han utelukket ikke en diskusjon om det, men understreket at det fortsatt er svært mye man kan gjøre når det gjelder sosial avstand.

– Vi er ikke der ennå, sa han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon