Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Bø i Vesterålen har landets lavest formueskatt. Nå flytter de rike dit, og høyre-ordføreren gnir seg i hendene.

I er formuesskatten på 0,35 prosent, og resten av landet er den på 0,85 prosent. Dagens Næringsliv skriver at Europris-gründer Wiggo Erichsen har tatt med seg formuen på over 300 millioner kroner og flyttet dit. Men før han i sporet var skikongen Bjørn Dæhlie.

Les også: Bjørn Dæhlie melder flytting til Bø i Vesterålen for å spare skatt

annonse

Norges svar på Monaco

Dæhlie og Erichsen er ikke alene om å flytte så langt nord. Det siste året har syv personer med en formue over hundre millioner flyttet til Bø i Nordland fylke. Ordføreren Sture Pedersen håper at hans nye, og også meget bemidlede innbyggere vil bruke noe av den sparte skatten til å investere i kommunen, slik at de skaper arbeidsplasser.

Les også: Norge har verdens hardeste formuesskatt

annonse

De syv nye innbyggerne har en samlet formue på hele 2,4 milliarder kroner, og med den «snille» formueskatten til ordfører Pedersen i Bø vil de spare rundt tolv millioner kroner.

Men et skår i gleden for det rike, ifølge Skatteetaten er hovedregelen for registrering i Folkeregisteret at man må være bosatt på den adressen man overnatter mest.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon