- Resett - https://resett.no -

Bø, vårt nye skatteparadis

Bø i Vesterålen har landets lavest formueskatt. Nå flytter de rike dit, og høyre-ordføreren gnir seg i hendene.

I [1] er formuesskatten på 0,35 prosent, og resten av landet er den på 0,85 prosent. Dagens Næringsliv [2] skriver at Europris-gründer Wiggo Erichsen har tatt med seg formuen på over 300 millioner kroner og flyttet dit. Men før han i sporet var skikongen Bjørn Dæhlie.

Les også: Bjørn Dæhlie melder flytting til Bø i Vesterålen for å spare skatt [3]

annonse

Norges svar på Monaco

Dæhlie og Erichsen er ikke alene om å flytte så langt nord. Det siste året har syv personer med en formue over hundre millioner flyttet til Bø i Nordland fylke. Ordføreren Sture Pedersen håper at hans nye, og også meget bemidlede innbyggere vil bruke noe av den sparte skatten til å investere i kommunen, slik at de skaper arbeidsplasser.

Les også: Norge har verdens hardeste formuesskatt [4]

annonse

De syv nye innbyggerne har en samlet formue på hele 2,4 milliarder kroner, og med den «snille» formueskatten til ordfører Pedersen i Bø vil de spare rundt tolv millioner kroner.

Men et skår i gleden for det rike, ifølge Skatteetaten er hovedregelen for registrering i Folkeregisteret at man må være bosatt på den adressen man overnatter mest.

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474