Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen. Foto: REUTERS/Denis Balibouse
annonse
annonse

UNHC sier kun 15.425 kvoteflyktninger er bosatt så langt i 2020. Jan Egeland mener Norge må ta imot flere fordi vi har «ledig kapasitet».

– Vi hadde å gjøre med et skuffende lavt tak for bosetting i utgangspunktet, en kvote på mindre enn 50.000 for hele året. Og dette ble ytterligere påvirket av at covid-19 utsatte avganger og satte noen bosettingsprogrammer på pause, sier assisterende høykommissær Gillian Triggs.

Egeland vil ha flere

annonse

– Et historisk lavt antall asylsøkere kommer til Norge, og kommunene har ledig kapasitet. Vi bør dermed øke antallet kvoteflyktninger, ikke redusere. Som også Frp tidligere har påpekt, handler dette om de mest sårbare flyktningene, sier generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen.

NTb melder at UNHCR oppfordrer verdens land til å bosette så mange flyktninger som mulig i årets siste uker, og til å opprettholde kvotemålene for 2021.

– Med dagens nivåer ligger vi an til den laveste bosettingen på nesten to tiår, sier Triggs.

annonse

Av flyktningene som er bosatt så langt i år, utgjør flyktninger fra Syria 41 prosent og Kongo 16 prosent. De resterende kommer fra 47 forskjellige land.

Frp imot

Regjeringspartiene (H-V-KrF) ser for seg å ta imot 3.000 kvoteflyktninger neste år, Frp ønsker et lavere antall. Forhandlingene pågår nå.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon