Miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg sier at et argument for økningen er at byrådet ikke har fått gjennomslag for å øke bomtakstene så mye som de ønsker. Foto: NTB Scanpix
Lan Marie Berg fra MDG er byråd for miljø og samferdsel i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er strid om utbyggingen av Manglerudtunnelen i Oslo, der E6 går tett på store boligområder som Nordstrand, Skullerud, Østensjø, Ekeberg og Manglerud. 

Til Nettavisen har Oslos miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg uttalt at hun frykter en utbygging av tunnel i området vil pumpe biler og eksos inn i Oslo og forurense luften for astmatikere, barn, unge og eldre.

Nå får hun klart svar fra beboere som er rammet av eksos og utslipp fra dagens E6.

annonse

– Lan Marie Berg kan åpenbart ikke ha satt seg inn i hva dette prosjektet handler om. Hun snakker om astmatikere, barn, unge og eldre, og bruker dem som en unnskyldning for å være imot E6 Oslo Øst. Prosjektet handler nettopp om å fjerne helseskadelig støy og luftforurensning for folk som bor i området, sier Eili Vigestad Berge, medlem av Aksjonsgruppa for miljøprosjektet E6 Oslo Øst til Nettavisen.

Hun sier saken har skapt kraftige reaksjoner på sosiale medier.

– Vi som bor og lever langs dagens E6 lever nå med skadelig støy og luftforurensing hver eneste dag. E6 Oslo Øst skal fjerne eksos og luftforurensing for barn, unge og eldre i vår bydel, sier hun,  og konkluderer skarpt:

annonse

– Vi som bor i området har vært lovet denne tunnelen i 25 år. I mellomtiden har trafikken bare økt, og er forventet å øke betraktelig i de neste årene.

Frp og FNB fremmer mistillitsforslag mot MDG-Lan

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon