Petter Eide (SV) sier han skal sende et skriftlig spørsmål til justisminister Monica Mæland (H), der han spør henne hvordan man kan gå fram for å få stoppet praksisen der noen menigheter nekter folk å være sammen med familien sin. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

– Vi kan ikke ha parallelle domstoler som dømmer folk ut av familien sin, mener SVs Petter Eide, etter å ha sett NRK- dokumentar om Jehovas vitner.

NRK Brennpunkt viste onsdag en dokumentar om Jehovas vitner , og om hva som skjer med medlemmer i trossamfunnet som blir ekskludert.

– Norge skal norsk lov gjelde for alle. Det skal ikke være anledning for religiøse grupper, som dømmer folk til egne religiøse straffer, sier han til NRK.

annonse

Petter Eide sier til Vårt Land at han er kritisk til at Jehovas vitner beskytter seg bak religionsfriheten og viser til artikkel 8 av Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen, som beskytter retten til familieliv.

Pressetalsmann Tom Frisvold i Jehovas vitner har ikke sett dokumentaren og ønsker ikke å kommentere innholdet, skriver NTB.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon