- Resett - https://resett.no -

Kampvotering mellom Michael Tetzchner og Stefan Heggelund i Oslo Høyre

Det blir duell på Oslo Høyres liste mellom Michael Tetzschner og Stefan Heggelund (t.h.). Alle foto: NTB Scanpix

Et knapt flertall på ti medlemmer innstiller på Michael Tetzschner, og ni medlemmer innstiller på Stefan Heggelund, melder Aftenpoosten.

Dermed ligger det an til kampvotering mellom de to.

Tetzschner har vært på Stortinget siden 2009 og har blant annet vært finansbyråd og byrådsleder i Oslo. Han sto på tredjeplass på listen i 2017. Han er regnet som relativt frittalende og kjent som tilhenger av en relativt restrektiv pengebruk, mens han i andre spørsmål inntar relativt liberale spørsmål. Tetzchner var for eksempel én av tre stortingsreprsentanter som i 2011 stemte nei til Datalagringsdirektivet. Han er gift med Civitaleder Kristin Clemet.

annonse

Heggelund har møtt på Stortinget siden 2013, og var nominert som nummer seks i 2017. Heggelund er profilert som kristen og verdikonservativ, men samtidig en del av den «grønne bølgen» i Høyre som presser på for at partiet i større grad skal ta klimatrusselen på alvor. Han er sammen med KrF-eren Jorunn Hallaråker, som  er statssekretær i Kjell Ingolf Ropstads departement.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474