Illlustrasjonsfoto: NTB Scanpix
annonse
annonse

Mens regjeringen bygger regjeringskvartaler estimert til å koste rundt 35 milliarder kroner, trues eldre i grisgrendte strøk av landet nå med å måtte betale mer for nødvendige velferdstjenester. 

– Skal eldre selv få velge hvor de vil bo, må det få konsekvenser for hvilke tjenester de mottar, foreslår rådmann Kristiansen og antyder at kommuner som Meløy både må ta i bruk mer teknologi og øke egenbetalingen fra eldre som velger å fortsette å bo langt unna kommunens tjeneste, sier rådmann Adelheid B. Kristiansen i Meløy kommune i Nordland til Forskning.no.

Hun frykter at eldrebølgen og dårlig tilgang på kvalifisert helsepersonell vil gjøre det dyrt og vanskelig å gi en aldrende befolkning helsetjenestene de har krav på.

annonse

Hun mener man bør diskutere om eldreskal få lov til å bo akkurat hvor de vil, uten å måtte betale mer enn andre for de kommunale tjenestene som ytes.

– Skal vi fortsatt ha en likebehandling av tjenester, så går bare ikke Meløy kommune sitt regnestykke opp.

– Vi kan alle være enig om likebetaling som prinsipp og vi kan vedta å ha så mange gode tjenester vi bare vil. Men har vi verken hendene eller pengene, så hjelper det ikke, sier rådmannen.

Sannheten er at ingen bryr seg om de eldre i Norge

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon