Erlend Wiborg (Frp) på talerstolen på Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse
annonse

Mange irriterer seg over at regjeringen frykter en gigantregning for pensjonsløft, når man samtidig bruker mye mer på bistand, asyl og lukrative pensjonsordninger

Regjeringen ønsker ikke å heve minstepensjonen fra 204 000 til 244 000 i året, slik SV og Frp sammen har gått inn for på Stortinget. Høyres arbeids- og sosialminister Henrik Asheim begrunner sin motstand mot forslaget med at heving av minstepensjonen kan koste samfunnet opp mot 50 milliarder kroner årlig om 30 år.

Les også: Høyre vil ikke gi minstepensjonistene mer penger – advarer mot gigantisk utgiftshopp

annonse

– Asheim tar feil

Frps Erlend Wiborg, som sitter i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, er ikke imponert over Asheims utspill.

– For det første, så tar Asheim feil i sine tall. Han putter mer inn i minstepensjonen som ikke hører med. Det vi snakker om er den tradisjonelle minstepensjonisten, folk som var hjemmeværende på 50- og 60-talet for eksempel. Da blir summen vesentlig lavere, sier Wiborg til Resett.

annonse

FrP-toppen påpeker at Asheim også legger inn andre ting, som utgifter til førtidspensjon, i regnestykket. Det blir misvisende, mener Wiborg. Han fremholder også at Frps forslag handler om å hjelpe nordmenn ut av fattigdom, da dagens minstepensjon ligger under den norske fattigdomsgrensen.

– Vi vet at dette vil koste noe, men vi mener at det blir galt at vi har pensjonister i Norge som lever under fattigdomsgrensen, og vi er villige til å bruke de pengene det koster. Det bør vi ta oss råd til som land. Pengene sitter løst på mange områder, men når det gjelder minstepensjonister da skal sparingen settes inn.

– Det er jo ingen debatt, i alle fall minimalt, om innvandringens kostnader, mener Wiborg.

Bistand, innvandring og byråkrati

Regjeringen legger i sitt forslag til statsbudsjett for 2021 opp til at vi skal bruke 36,8 milliarder kroner på bistand. Det er blitt estimert at ikke-vestlig innvandring koster Norge bortimot 250 milliarder kroner i året. I 2015 ble det først konstatert at Norge har et regjeringsbyråkrati som er dobbelt så stort som det svenske per innbygger. I tillegg har stortingspolitikerne bevilget seg selv generøse pensjoner. Derfor lar mange seg provosere over regjeringens advarsel mot å øke minstepensjonen.

Politisk nestleder for Demokratene, Vidar Kleppe. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Vidar Kleppe, politisk nestleder for Demokratene.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

– Jeg kan og vil aldri godta at Høyre, som har statsministeren i Norge, ikke vil gi norske minstepensjonistene og norske uføretrygdede mer i pensjon, enn fremmende som kommer til Norge, sier Vidar Kleppe, som er politisk nestleder for Demokratene, til Resett.

annonse

– Nok er nok, Erna!

Forakt

Wiborg og Kleppe har støtte også i Resetts kommentarfelt på Facebook, der mange uttrykker sinne og forakt for utspillet fra sosialminister Asheim.

– Høyre burde skamme seg. Bevilger seg selv skyhøye lønninger, mens andre som har jobbet og slitt får null og niks, skriver en person.

– Men cirka 985 milliarder i livsløpskostnader for de som nå er kommet til Norge, det er greit liksom. Skam dere, dere på Stortinget! skriver en annen.

– Hvor mange milliarder er det Erna har delt ut til Kreti og Pleti utenfor Norges grenser? spør en tredje person

– Alt for Norge

Vidar Kleppe mener det er umoralsk av regjeringen å dele ut milliarder til asylsøkere og korrupte regimer, når man ikke samtidig vil øke minstepensjonen.

– Årlig gir dessverre stortingspartiene og din regjering hundrevis av milliarder til ayatollaer, grunnløse asylsøkere og de som hater Norge, sier han til Resett, og fortsetter:

– Dette er en av de viktigste grunnene til at jeg nå vil gjøre comeback som stortingsrepresentant for Demokratene i 2021. Jeg vil alltid sette det norske folk først i alt jeg gjør. Alt for Norge, sier jeg.

Les også: Elefanten i statsbudsjettet: Her er tallene for hvor mye innvandringen koster hvert år

Uenighet

Men en og annen, også i Resetts kommentarfelt på Facebook, sier seg uenig i kritikken av regjeringens utspill.

annonse

– Ja, får du 204 000, bør du si deg fornøyd. Hva har du gjort for å få disse pengene? Har du jobbet og betalt skatt, skal du få mer utbetalt – men det er jo en annen diskusjon, skriver en.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon