«Lesbians for Trump» demonstrerer mot påstått valgsvindel. Michigan, 21. november 2020. Foto: Emily Elconin / Reuters / NTB scanpix
annonse
annonse

Fredag ble det klart at Georgias valgansvarlige Brad Raffensberger, som i likhet med Donald Trump tilhører Republikanerne, godkjenner valgresultatet i delstaten.

Dermed kan det se ut som har Trump et kort mindre på hånden for å omstøte Joe Bidens tentative valgseier, som han mener bygger på omfattende valgsvindel i flere vippestater.

Men det gjenstår flere vippestater, deriblant Michigan, hvor Trump hadde håpet å overbevise delstatsforsamlingens republikanske flertall om å anse valgresultatet som ugyldig og sende Trump-valgmenn til valgmannskollegiet. Det er imidlertid usikkert om han har støtte.

annonse

Les også: Michigan-topper etter Trump-møte: Ingen informasjon som vil endre valgresultatet

Nå ber Det republikanske parti dessuten Michigans valgstyre, hvor det sitter to demokrater og to republikanere, om at endelig godkjennelse av Joe Biden utsettes i fjorten dager, noe som skal gi tid til full gjennomgang av stemmene i Wayne fylke, som er Michigans største valgdistrikt. Dette melder NTB.

Fra før har Arizonas republikanske guvernør Doug Ducey gjort det klart at alle rettstvister må løses før han godkjenner delstatens endelige valgresultat.

annonse

Men Trump mener det vil komme informasjon som snur resultatet.

Lørdag melder Trump på Twitter at viktig informasjon om påstått stemmesvindel i Georgia er på trappene. Det kan tyde på at han ikke anser slaget om Georgia som tapt.

Trump ett skritt nærmere seier: Arizona-guvernør nekter å godkjenne valgresultatet (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon