Illustrasjonsfoto: REUTERS/Thomas Mukoya (KENYA RELIGION)
Illustrasjonsfoto: REUTERS/Thomas Mukoya (KENYA RELIGION)
annonse
annonse

– De annenrangs borgerne i mange muslimske land? Hvor er protestene mot sharialover som tvinger mindreårige jenter inn i ekteskap?

I Aftenposten skriver sosiolog og skribent Kjetil Rolness om den nye boken til Ruud Koopmans Islams forfaldne hus (dansk tittel).  

Forfatteren spør om «hvorfor det er så stille om ofrene for islamsk apartheid»?

annonse

– De annenrangs borgerne i mange muslimske land? Hvor er protestene mot sharialover som tvinger mindreårige jenter inn i ekteskap? Som tillater menn å ha flere koner og skille seg via SMS? Som fratar kvinner foreldrerett etter skilsmisse, eller fritar voldtektsmenn for straff om de gifter seg med offeret?

Hvor er solidariteten med homofile, som risikerer dødsstraff i nesten ti islamske land? Eller med frafalne, ateister og religiøse minoriteter utsatt for forfølgelse – deriblant muslimer som ikke følger «den rette» islam?

Rolnesss slår etter å ha lest boken fast at problemet er ikke islam i seg selv.

annonse

– Men fremveksten av fundamentalistiske holdninger, som i dag er langt vanligere blant muslimer enn blant kristne og jøder. Sosialisering inn i en lukket, intolerant, religiøs kultur gjør også integreringen av muslimer vanskeligere enn for andre innvandrergrupper i Vesten.

– Så hva skal vi gjøre? Koopmans foreslår stans av statsstøtte til organisasjoner infiltrert av fundamentalisme. Forbud mot finansiering fra oljestatene. Støtte til reformbevegelser som ytrer seg offentlig og kollektivt. Dermed letter risikoen for den enkelte. Koopmans kaller den muslimske «ring» rundt synagogen i Oslo en «vidunderlig gest», som vi dessverre for sjelden ser.

Islam er islam – slik har det alltid vært

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon