Samferdselsbyråd Lan Marie Berg. Foto: Vidar Ruud / NTB
Samferdselsbyråd Lan Marie Berg. Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Venstre-statsråd Sveinung Rotevatn er positiv. 

Denne uka møtte representanter for den politiske ledelsen i Oslo, Trondheim, Bergen, Bærum, Tromsø, Stavanger og Drammen klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V). Blant dem var Oslobyråd for miljø og samfersel som har skrevet et innspillsdokument til klimaministeren fra Venstre.

Byene kan være «lokomotiver inn i lavutslippssamfunnet», heter det i innspillsdokumentet, som er ført i pennen av Oslos miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg.

annonse

– Vår juridiske vurdering er at vi kan det, og at det er hjemmel til å etablere nullutslippssoner etter veitrafikkloven. Det som gjenstår er at Hareide må si at det er greit, skriver Lan Marie Berg til Dagbladet i en e-post.

«Tilgang til billig eller gratis parkering er en vesentlig årsak til at mange fortsatt velger å bruke privatbil i stedet for kollektiv eller sykkel», heter det i storbyenes begrunnelse for ønsket om å innføre parkeringsbilletter på privat grunn.

Les også: MDGs sykkelvei: – Småbarnsmødrene vil lenke seg fast

annonse

Avviser

Hun avviser overfor Dagbladet at dette skal gjelde parkering på egen tomt, men at blant annet arbeidsgiver skal kunne nektes å tilby gratis parkering til ansatte.

– Vi vet at tilgang til gratis parkering er en viktig årsak til at folk kjører bil til jobb eller på shopping. Hvis du også må betale for slik parkering, så vil det hjelpe noen over på buss eller T-bane. I Oslo er det så gode alternativer at vi mener dette vil gå helt fint for de fleste, sier Berg.

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V)  er på generelt grunnlag positiv til innspillene fra Oslo-byråden.

– Når det gjelder punktene Lan Marie Berg peker på, er dette problemstillinger vi jobber med i forbindelse med regjeringens klimaplan, som er like rundt hjørnet, sier Rotevatn.

Miljøbyråd Lan Marie Berg: – Oslo skal bli verdens første storby uten klimagassutslipp

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon