- Resett - https://resett.no -

MDG-topp vil ikke fjerne momsfritaket på dyre elbiler, han kaller det distriktsfiendtlig

MDG-nestleder Kriss Rokkan Iversen fra Troms og Finnmark,  mener at om momsfritaket på dyre elbiler forsvinner så ender distriktene i en fossil bakevje.

– Store deler av landet har ennå ikke fått muligheten til å være med på elbilløftet, fordi de mangler ladenett. Før rause ladenett er på plass i områder med store avstander, er det direkte distriktsfiendtlig å gjøre større elbiler med lang nok rekkevidde dyrere enn de er, sier MDG-nestleder Kriss Rokkan Iversen til Aftenposten [1].

Iversen mener også at forslaget er usosialt.

annonse

– Å gjøre de dyreste elbilene dyrere er en dobbel gavepakke til øvre middelklasse som allerede eier en Tesla. Det gjør deres biler mer verdt på bruktmarkedet og gjør dem enda mindre tilgjengelig for folk flest.

De rødgrønne går inn for å fjerne momsfritaket på elbiler over 600.000 kroner. Men forskjellen i andelen elbiler er stor mellom by og land. I Akershus er andelen 18 prosent, mens i Finnmark er den bare 1 prosent.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474