Hege Storhaug, informasjonsansvarlig i Human Rights Service. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Hege Storhaug, informasjonsansvarlig i Human Rights Service. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

– Det er noen av oss som rammes ekstra hardt når regjeringen velger å sponse og legitimere den rasistiske og islamofobiske tenketanken HRS.

– Å velge å sponse rasisme er å jobbe aktivt mot alle oss i den antirasistiske bevegelsen som kjemper for et samfunn fritt for rasisme. Det er å stå på feil side av historien, skriver leder i Sosialistisk Ungdom, Synnøve Kronen Snyen, i Klassekamepn.

Hun reagerer på at regjeringen i sitt forslag til statsbudsjett har opprettholdt støtten til Hege Storhaug og Rita Karlsens Human Rights Service (HRS).

annonse

Human Rights Service (HRS) er en norsk stiftelse etablert i 2001[1] som er lokalisert i Oslo. Den beskriver seg som «en partipolitisk uavhengig tenketank med fokus på menneskerettigheter og demokrati i et fleretnisk og flerkulturelt samfunn, spesielt i forhold til barn, unge og kvinner.»

– Regjeringen sponser rasisme og islamofobi når de gir statsstøtte til tenketanken Human Rights Service (HRS). Den beslutningen rammer noen i samfunnet vårt hardt, skriver hun.

– De av oss som har kommet til Norge for å kunne leve et trygt liv, som bruker hijab, som snakker et annet språk enn norsk med familien sin, eller som ber i moskeen på fredager heller enn i kirken på søndager, taper på regjeringens politikk. Det er noen av oss som rammes ekstra hardt når regjeringen velger å sponse og legitimere den rasistiske og islamofobiske tenketanken HRS.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon