Illustrasjonsfoto: Shutterstock
annonse
annonse

Reagerer på ønske om å kvotere inn «minoritetskunstnere».
Kuratorkurset initiert Office for Contemporary Art Norway (OCA). har et selvuttalt mål om å kvotere inn kuratorer med urfolks- og/eller diasporaperspektiver.

En kurator er en kunstfaglig person som er ansvarlig for å gi utstillinger og andre kunstneriske prosjekter et helhetlig innhold gjennom valg av kunstnere, valg av overordnet tema for utstillingen, og produksjon av tekstmateriale til kataloger og andre publikasjoner

Redaktør Danby Choi i Subjekt mener dette  redusererr fremtidige kuratorer til å bli kun «minoritetskuratorer og minoritetskunstnere».

annonse

– Selv tror jeg slike redningsaksjoner først og fremst vil sette de velmenende rettferdighetsforkjemperne i et godt lys, skriver redaktren.

– Og i skyggen av dette bidrar de til å skape et enda større skille mellom minoriteter og alle andre.

Han viser til uttalelser fra direktør Katya Garcia-Anton som mener at en ny generasjon   kuratorer må fostres opp med blant annet kvotering som virkemiddel.

annonse

– Vet du hva? Ellers takk, koloniherre, svarer Choi.

Kunstnere slår tilbake: – Norge domineres av hvite mennesker og en eurosentrisk historie

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon