Foto | iStockphotos
annonse
annonse

Unge Høyre vil fjerne den offentlige støtten til trossamfunn, og erstatte den med en frivillig kirkeskatt. De ønsker at forslaget blir del av moderpartiets program.

– Jeg er ikke uenig i at religiøs tilhørighet er viktig for mange. Spørsmålet er ikke om tro, men om andre skal betale for det, sier Ola Svenneby, leder i Unge Høyre til Vårt Land.

Hvert år får tros- og livssynssamfunn mellom 6 og 7 milliarder kroner i offentlig støtte. Til nå er det bare Frp som har fremmet forslag om å avvikle den offentlige støtten.

annonse

Vedtaket ble gjort under Unge Høyres landsmøte, og nå har de sendt forslaget inn til Høyres partiprogram. De vil innføre en ordning med en frivillig kirkeskatt, der en kan krysse av i selvangivelsen om man vil betale skatt til et trossamfunn.

– Da kan de som er medlem av en menighet eller et trossamfunn få lov til å betale for det selv, mens de som ikke er medlem skal få slippe å betale, sier Svenneby.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon