Jon Helgheim. . Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Jon Helgheim. . Foto: Fredrik Varfjell / NTB
annonse
annonse

Frp har stått alene om å ville nekte asylsøkere å komme til Norge under covid 19-krisen. 

– Slik går det når politkerne fatter dårlige vedtak og byråkratene følger de opp enda dårligere, skriver Frps innvandirngspolitiske talsmann på Facebook.

Den Arbeiderpartistyrte kommunen Nord-Fron i Gudbrandsdalen hadde protestert mot asylmottaket, men til ingen nytte.  Kommunen hadde også bedt UDI om å utsette oppstart, med henvisning til covid-19 og manglende helsetiltak på mottaket.

annonse

Likevel ble de ikke hørt og lørdag ble det meldt om 43 coronasmittede asylsøkere på Vinstra asylmottak. Det er allerede meldt om smitte i nabokommunen Sel og kommuneoverlegen tror smitten er knyttet til utbruddet på asylmottaket.

Fra før har det vært lite smitte i Gudbrandsdalen, som går fra Dovre i nord til Lillehammer i sør.

Nå reagerer Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Jon Helgheim.  Han viser til at de aller fleste utenlandske statsborgere under pandemien har blitt nektet sin lovpålagte rett til innreise i Norge. Samtidig har asylsøkere fått unntak, ettersom regjeringen har ment at Norge etter Flyktningkonvensjonen plikter å ta imot og behandle søknader om asyl fra mennesker som hevder å være på flukt.

– Familier har levd adskilt i månedsvis for å hindre smitte, men for asylsøkere har det vært fritt frem. FrP advarte og var de eneste som stemte imot fritak for asylsøkere.
I tillegg ble det gjort hastevedtak for å utvide mottakskapasiteten for å få nok plass til å holde avstand. Likevel gikk det galt, skriver Helheim på Facebook.

annonse

– Slik går det når politkerne fatter dårlige vedtak og byråkratene følger de opp enda dårligere.

Ap-ordfører: Asylmottak i Nord-Fron er uaktuelt

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon