NRK-journalist Simen Ekern til venstre. Benito Mussolini ved siden av sin gode venn Adolf Hitler til høyre. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Den nye NRK-journalisten Simen Ekern fortsetter statskanalens kritiske vinkling mot president Donald Trump.

Da Donald Trump ble valgt som president av det amerikanske folk i 2016 uttalte ansatte i NRK at Trump var en psykopat. NRK innrømmet også at de ikke ønsket å være nøytrale i sin vinkling av den amerikanske presidenten.

Siden den gang har NRK publisert hundrevis av kritiske Trump-artikler og ansatt flere venstrevridde journalister.

annonse

En av de NRK har ansatt er Simen Ekern. Den tidligere Dagbladet-journalisten ble ansatt i mars. Da han ble intervjuet i forbindelse med ansettelsen nevnte han blant annet at «klimaendringer» og «flerkulturelle dilemmaer» er noe som kan «løses» på det euorpeiske kontinentet.

– Enten vi snakker om demokrati i krise, misnøye med politikerne som styrer, økende ulikhet, flerkulturelle dilemmaer eller bekymring for klimaendringer og pandemier, tror jeg Europa også kan være et kontinent der mulige løsninger kan dukke opp på overraskende vis, sa Ekern til NRK da han ble ansatt.

Ekern har før sin NRK-ansettelse holdt flere foredrag der han har advart mot «høyrepopulisme».

annonse

– Høyrepopulistenes trussel mot demokratiet er reell. Ideologien deres kan vinne selv om valgene tapes, sa han i et intervju med Dagens Næringsliv i 2017.

Mussolini

I en ny artikkel om Donald Trump har Ekern intervjuet en forfatter som sammenligner Donald Trump med masemorder og diktator Benito Mussolini. Det hevdes at den italienske dikatoren har over 400 000 liv på samvittigheten.

«Forfatteren mener Mussolini skapte oppskriften på populisme. Etterfølgerne finnes mange steder, fra Matteo Salvini i Italia til Jair Bolsonaro i Brasil. Aller mest iøyenfallende de siste årene er likevel USAs president Donald Trump», skriver NRK-journalisten.

– Trump stammer på ingen måte fra en fascistisk politisk kultur. Å hevde det, ville være hårreisende. Men mye av hans oppførsel og hans kommunikasjonsstrategier minner om Mussolini, skal fofatteren ha uttalt til NRK-journalist Ekern.

Skjermbilde NRK.

Fredsprisen

annonse

I Ekerns artikkel er det ikke blitt intervjuet noen som er uenig med forfatterens anklager.

Det er uvisst hvorfor den nyansatte NRK-journalisten ikke har ønsket å intervjue noen som finner uttalelsene sjokkerende.

Det er også uvisst om den tidligere Dagbladet-journalisten har ringt Christian Tybring-Gjedde for en kommentar. Frp-politikeren nominerte Donald Trump til fredsprisen tidligere i år. Det er høyst sannsynlig at han ikke er uenig med NRKs intervjuobjekt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon