USAs nyvalgte president Joe Biden presenterte tirsdag noen av dem han har nominert til sentrale poster i sin kommende administrasjon. Foto: AP / NTB
annonse
annonse

Joe Biden slår fast USA under ham vil satse på diplomati og internasjonalt samarbeid.

Biden har nominert flere veteraner fra president Barack Obamas administrasjon til sentrale stillinger. En av dem er Tony Blinken, som er nominert til embetet som utenriksminister.

– USA er sterkest når vi samarbeider med våre allierte, sa Biden, da han annonserte nominasjonen av Blinken og flere andre kommende medarbeidere i Delaware tirsdag.

annonse

Han fastslo viktigheten av å satse på samarbeid.

– Vi kan ikke løse alle verdens problemer på egen hånd. Vi må samarbeide med andre land, vi er avhengige av å samarbeide med dem, vi trenger partnerskap, sa Tony Blinken.

– Vi må opptre med like mye ydmykhet som selvsikkerhet, la han til.

annonse

Les også: Biden vil ha Kerry som klimautsending

Bidens ønsker også tidligere utenriksminister John Kerry som klimautsending.

– Jeg skal ikke underslå hvor vanskelig det vil bli å leve opp til mine modige løfter om å bekjempe klimaendringer, men ingen må tvile et eneste minutt på at jeg er fast besluttet på å gjøre det, sier Biden.

– La meg si til dere: Amerika er tilbake. Multilateralismen er tilbake. Diplomatiet er tilbake, sa den erfarne diplomaten.

– Utfordringene vi står overfor – en global pandemi, en global økonomi, en global klimakrise, massemigrasjon og ekstrem fattigdom, sosial urettferdighet – er ubarmhjertige og henger sammen, men de er ikke uløselige dersom USA leder an, sa hun.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon