Universitetet i Oslo på Blindern. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Universitetet i Oslo på Blindern. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Studentbladet Universitats beskriver en ny trend: Studenter som dropper universitetsutdanningen for å engasjere seg i politikken. 

–⁠ Vi har mindre enn ti år på oss på å stanse klimakrisen, og jeg har ikke tenkt til å sitte og ta en bachelor og en mastergrad halvparten av det tiåret. Kanskje senere, men ikke nå, sier Rauand Ismail (21), som er bystyrerepresentant for Miljøpartiet De Grønne (MDG) til Universitas.

–⁠ Vi klimaaktivister får ofte beskjed om å komme oss tilbake på skolebenken, slik at vi kan redde klimaet ved å bli forskere eller ingeniører. Men vi har allerede forskningen på plass. Det som mangler nå, er politisk vilje til å skape endringen som trengs, sier Simon Balsnes (22). Han har tatt permisjon fra lektorutdanningen ved UiO for blant annet å saksøke staten for brudd på grunnloven.

annonse

Aktivist i Extinction Rebellion: Jeg er ingen pøbel eller ekstremist. Jeg er skremt av myndighetenes mangel på handling

– Ikke interessert

Maria Refsland (26) droppet masteren Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) for å bidra til klimakampen, men droppet å ta masteren for å bidra på mer direkte måter. Hun er nå engasjert i diskusjonsarenaen Norges sosiale forum.

annonse

–⁠ Jeg er ikke interessert i å skrive en stor oppgave om et lite tema som kun sensor kommer til å lese. Jeg fant også ut at biologi, slik faget er lagt opp nå, ikke helt er veien å gå om man ønsker å forandre hele verden, sier hun.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon