I Rogaland vil folk fortsatt ha oljeutvinning fra norsk sokkel. Foto: NTB Scanpix
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
annonse
annonse

– Dette er norsk symbolpolitikk på sitt aller verste.

I en kronikk i E24 begrunner Fremskrittspartiets energi- og miljøpolitiske talsperson hvorfor partiet er motstandere av elektrifisering av norsk sokkel.

Han kaller elektrifisering  et «ekstremt dyrt tiltak som vil koste skattebetalerne milliarder av kroner, som vil drive strømprisene oppover for forbrukere og norsk industri, og som i tillegg bare vil flytte utslipp over til andre land».

annonse

– Dette er norsk symbolpolitikk på sitt aller verste, og det er synd at ikke flere partier enn Fremskrittspartiet aktivt gjør motstand mot slike tiltak, skriver Dale, som mener at klimakrisen må løses globalt, ikke lokalt.

Les også: Jon Georg Dale: Folk fikk livsverket ødelagt, for Grande var det bare et politisk spill

Dale viser til at ifølge Norwea vil elektrifisering av plattformene på sokkelen medføre betydelige investeringer i kraftnettet, og øke behovet for vindmøller i årene som kommer.

Dette til tross for at han mener det ikke finnes noen dokumentert klimaeffekt av å elektrifisere norske oljeplattformer.
annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon