Byrådsleder Raymond Johansen og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg vil ikke kutte lønningen i solidaritet med corona-rammede. Foto: NTB Scanpix
Byrådsleder Raymond Johansen og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg, vil ha forbud mot fossilbiler i deler av Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Som følge av de strenge corona-tiltakene, sliter småbedrifter i Oslo og mange frykter for jobbene sidne. Men Oslopolitikerne ser ingen grunn til å kutte livreima. 

Rødt hadde foreslått at byrådet skulle kutte egne lønninger, men mandag vedtok Oslopolitikerne å fortsette med lønnen slik den er i dag.

– I disse tider sitter vi i forhandlinger med byrådspartiene om Oslo-budsjettet. Det er veldig trangt og lite penger. Når man står i en sånn situasjon er det oppsiktsvekkende og usolidarisk å ikke kutte i sin egen lønn, sier Rødts gruppeleder Eivor Evenrud til Dagsavisen (bak betalingsmur).

annonse

Les også: Er Raymond Johansens kone, nå utfordres hun om jobben som president i Røde Kors

Byrådslederen og ordføreren har samme lønn som en statsråd, tilsvarende litt over 1,4 millioner i året. Heltidspolitikerne i bystyret tjener 91 prosent av en stortingslønn, skriver Nettavisen.

Synes du dagens Oslo-politikere fortjener så høy lønn? Si din mening i kommentarfeltet!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon