En plakat som viser USAs flagg og ansiktet til USAs president Donald Trump, ble brent på gaten etter at anti-Trump-demonstranter satte fyr på det i Black Lives Matter Plaza i Washington, DC 14. november 2020. (Foto: Roberto Schmidt / AFP)
annonse
annonse

I et essay som ble publisert fredag, slakter Teen Vogue-spaltist Kandist Mallett USA, mens hun tar til orde for en rekke radikale tiltak og kritiserer enhver forestilling om samhold. 

I essayet, titulert «Biden’s Call for ‘Unity’ Doesn’t Square With United States History» (norsk: Bidens oppfordring om ‘samhold’ passer ikke med USAs historie), argumenterer Mallett med at USA er forankret i «splittelse», ble grunnlagt «gjennom folkemordet på urfolk» og blomstret «gjennom slaveriet av afrikanere.»

«I sin kjerne er USAs verdier hvit overlegenhet og kapitalisme. Det stemmer uansett hvem som har sittet i Det hvite hus,» skriver hun.

annonse

Nasjonalistisk propaganda

Mallett beskriver videre Bidens oppfordring om et «samlet Amerika» som «nasjonalistisk propaganda», og argumenterer med at «Amerikanere aldri har vært samlet, og har blitt holdt fra hverandre og stilt mot hverandre av staten.»

«Fra geografisk segregering til innvandringsforbud og rasistisk politistyring, har USA privilegert livet og sikkerheten til noen innbyggere på bekostning av andre,» skriver hun.

annonse

Ikke-samhold

Mens Mallett omtaler Biden som «den minste av to onder» og «altfor moderat», mener hun også at Budens budskap om samhold er uønsket.

«Hvorfor skal folk som har blitt systematisk undertrykt – og som har kjempet mot regjeringen for sann frihet – bli bedt om å holde hender med sine undertrykkere?» spør hun retorisk og avslutter:

«Hvorfor handler vi fremdeles som om at vi kan komme overens med disse menneskene –  eller at vi til og med ville ønske det?»

Forfatter mener systematisk politirasisme i USA er en myte – viser til forskning

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon