KrF-leder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Kristelig Folkeparti er ikke lenger riksdekkende, og nå kan de også ende under sperregrensen.

Da er det fare for at KrF ryker ut av Stortinget, skriver NRK.

Krf har mistet initiativet, de vingler og vet ikke helt hvor de skal stå. Partiet oppfattes som toppstyrt, og at ledelsen har mistet kontakten med den jevne velger. De gikk igjennom en opprivende debatt om å velge side. Hareide ville gå mot venstre, men ble nedstemt. Så gikk de inn i regjering. Men det har ikke gjort dem mer populære, og de tjente nok ikke på at Frp gikk ut.

annonse

Les også: Nå kan mørkemannspartiet Krf nedlegge seg selv

Frp er også en konkurrent blant kristne velgere. I Møre og Romsdal er Sylvi Listhaug utfordringen. I Kjell Magne Bondeviks hjemfylke kan partiet bli stående uten en stortingsrepresentant for første gang siden 1945. De har falt fra 23 prosent i 1997 til 5,9 i lokalvalget i 2019

– Dersom de nå ryker ut i Møre og Romsdal så er det en veldig sterk bekreftelse på hvor vanskelig situasjonen er blitt for KrF, sier tidligere sjefredaktør i Vårt Land, Helge Simonnes til NRK. Han har skrevet boken «Kampen om korset i politikken», om den interne splittelsen i KrF

annonse

Les også: Kristelig Folkeparti er et trosfellesskap, ikke et politisk parti

Simonnes ser samme utvikling andre land.

– Grunnplanet aksepterer ikke alltid det de politiske lederne gjør. De prinsipielle vurderingene som politiske ledere må gjøre, synes ikke grasrota er så attraktivt, sier han, og legger til:

– De lever mere av instinkt, følelser og kanskje fiendebilder. Dette er nok noe også KrF får kjenne på.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon