Terje Rød-Larsen har nå trukket segnsom direktør for IPI, etter å ha tjent i snitt over tre millioner årlig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
'Terje Rød-Larsens. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Fra 2005 til 2018 har Norge gitt 116 millioner kroner til tankesmien. Men Terje Rød-Larsen har nesten ikke betalt skatt. 

Det var i 2005 tidligere fredsforhandler og Arbeiderpartistatsråd Terje Rød-Larsen fikk jobben som president for tankesmien IPI, som driver med internasjonalt fredsarbeid. Jobben var lokalisert i New York. Totalt har han tjent nesten 45 millioner kroner, nesten skattefritt, ifølge dokumenter sendt inn til amerikanske myndigheter som DN (bak betalingsmur) har fått tilgang til. I snitt har han håvet inn over 3,2 millioner i året. 

Fra 2005 til 2018 har Norge gitt 116 millioner kroner til tankesmien.

annonse

Samtidig har han har siden 2005 og frem til 2018 betalt 396.396 kroner i skatt, ifølge norske skattemyndigheter. Kun 0,84 prosent av alminnelig inntekt som har blitt rapportert i Norge.

– Lederlønningene i amerikanske organisasjoner er ofte langt høyere og harmonerer ikke med normen i norsk forvaltning og organisasjonsliv, sier Måseide, Dette har skjedd mens Norge har vært representert i styret til tankesmien og var den desidert største økonomiske bidragsyteren, sier UDs kommunikasjonssjef Trude Måseide.

Les også: Etter Epstein-skandalen: Terje Rød-Larsen ferdig som president

annonse

En annen viktig bidragsyter var den superrike serieovergriperen Jeffrey Epstein. 

DN har det siste året dokumentert en rekke forbindelser mellom Rød-Larsen, IPI og den avdøde finansmannen og overgriperen Jeffrey Epstein. Rød-Larsen trakk seg i høst som president for tankesmien. 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon