Illustrasjonsfoto: REUTERS/Leonhard Foeger
annonse
annonse

26 år gamle Robin Storevik og samboeren er i etableringsfasen. Han vil helst jobbe som kokk, men situasjonen i dag er vanskelig.

– Endelig har jeg fått muligheten til å jobbe med det jeg har utdannet meg til. Så skjer dette, sier han til FriFagbevegelse.

Da utelivet ble stengt jobbet han både som kokk på Munken Bistro i Bergen og som nattevakt på P-hotels. I mars ble han permittert, restauranten og hotellet gikk konkurs. Bistroen ble tatt over av nye eiere, og Robin fikk jobben tilbake. Men så kom høsten og myndighetene igjen stengte utelivet. Robin ble permittert enda en gang.

annonse

Les også: Utelivsbransjen hardt rammet av konkurser

Før virusutbruddet tjente han godt, men nå er det trangt, sier han, og legger til:

– Siden 27. september har jeg vært 100 prosent permittert.

annonse

– Jeg lever på rundt 10.000–12.000 kroner i måneden nå, og husleia er på 8900 kroner.

Storevik forteller at han er heldig som har en samboer, hun jobber med noe annet, om ikke hadde de endt opp på gaten. Egentlig har han ikke lyst til å skifte bransje, men de er i etableringsfasen og han føler seg tvunget.

Les også: Nye strenge tiltak i utelivsbransjen: Utelivskonge tror de store kjedene tar over

– Det er denne bransjen jeg har siktet meg inn på. Det er dette jeg har utdannet meg til, sier han, og forventer ikke å få jobben tilbake med det første. Nå kan alternativet være å søke på jobb i en butikk eller bytte til helsesektoren.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon