Fotomontasje: NTB/Scanpix
annonse
annonse

President Donald Trump erkjenner valgutfallet om det går i Bidens favør.

– Selvsagt vil jeg det. Og det vet dere, svarte Trump journalister som spurte om han vil forlate Det hvite hus hvis valgdelegatene bekrefter Bidens seier.

– Men hvis de gjør det, så gjør de en feil, sa Trump også, som la til at det kommer til å bli svært vanskelig å innrømme nederlag, skriver NTB.

annonse

14. desember foretar de 538 valgdelegatene den offisielle utnevnelsen av USAs neste president. All opptelling er enda ikke avgjort, men til nå har Biden 306 delegater, og en trenger 270 for å vinne. Trump har 232 delegater.

Uttalelsen fra president Trump kom etter at han hadde snakket med militærledere i utlandet i anledning takksigelsesdagen torsdag. Men han gjentok sine påstander om systematisk valgjuks.

Den 5. desember reiser Trump til Georgia for å drive valgkamp for to republikanske kandidater til senatet. Valget i delstaten blir avgjørende om hvem av Republikanerne eller Demokratene som får flertall i Senatet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon