Milliardæren George Soros er blant de 19 superrike amerikanerne som oppfordrer demokratenes presidentkandidater til å gå til valg på høyere skatt for de rikeste i landet. Foto: AP/NTB scanpix
annonse
annonse

Auschwitz-komiteen reagerer kraftig på uttalelser fra en av Ungarns museumssjefer som har uttalt at Ungarn og Polen er Europas nye jøder.

Det var i en kronikk på det ungarske nettstedet origo.hu at Szilard Demeter, som er leder for litteraturmuseet Petofi i Budapest, langet u t mot den amerikanske forretningsmannen og filantropen George Soros’ innflytelse i Europa, skriver NTB.

Soros har omgjort Europa til et gasskammer, skrev Demeter.

annonse

– Giftgass siver ut av det åpne, multikulturelle samfunnets tønner, noe som er dødelig for den europeiske livsstilen, skrev han.

Ungarns statsminister Viktor Orbán kritiserer regelmessig Soros, som er født i Ungarn og han anklager Soros for å ønske en strøm av muslimske migranter til Europa og for å vanne ut europeiske borgeres nasjonale identitet.

I kronikken skrev museumssjefen også at Ungarn og Polen er de nye jødene i Europa.

annonse

Auschwitz-komiteen fordømmer Demeters uttalelser.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon