Foto: AUDU MARTE/AFP via Getty Images
annonse
annonse

Minst 110 personer har blitt regelrett henrettet i Nigeria.

Islamistgruppen Boko Haram har drept minst 110 landbruksarbeidere i Nigeria sist lørdag, skriver Dailywire.

Islamistene bandt arbeiderne før de skar over halsen på dem i den lille landsbyen Koshobe, rapporterer nyhetsbyrået AFP.

annonse

De drepte var arbeidere fra Sokoto i det nord-vestlige Nigeria som hadde reist 100 mil for å finne arbeid. Den nigerianske presidenten, Muhammadu Buhari, fordømmer drapene av uskyldige arbeidere og sier at tankene hans er med de etterlattes familier.

Islamske terrorangrep i Afrika er langt mer vanlig enn hva man får inntrykk av. Vestlige medier skriver sjelden eller veldig lite om disse grusomme hendelsene. I Norge kan man i en kort liten notis lese på TV 2 sine sider om hendelsen.

Det var bare i forrige måned at Boko Haram slaktet ned 22 landbruksarbeidere nær Maiduguri i løpet av to forskjellige hendelser.

annonse

I Juni ble minst 70 mennesker drept av Boko Haram i Borno, hvor de også både drepte og stjal hundrevis av kyr etter angrepet.

Boko Haram har siden 2009 innledet en grusom kampanje for å tvinge igjennom deres syn på islamske lover i Nigeria. Deler av gruppen har også lovet trosskap til Den Islamske Staten og en fraksjon går under navnet «Islamsk Stat Vest Afrika Provins».

Militære talsmenn sier at islamistene brukte rakett-drevne granater under angrepet mandag i landsbyen Gorgi, hvor soldater både ble såret og drept, skriver Reuters.

Talsmann for de militære styrkene, Sagir Musa, bekrefter angrepet, men ønsker ikke å oppgi hvor mange som ble drept eller dele andre informasjoner om omfanget av angrepet.

Angrepet på lørdag, som altså førte til minst 110 døde, skjedde på samme dag som innbyggerne i staten for første gang på 13 år kunne stemme ved lokalvalget.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon