President Donald Trump håndhilser på justisminister William Barr. Arkivfoto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Trump og hans advokater har fremmet påstander om utstrakt valgjuks. De mener også at jukset var av et slikt omfang at presidenten ble snytt for seieren. Men Bill (William) Barr, som Trump utnevnte til justisminister i 2019, sier påtalemyndigheten ikke har funnet bevis for valgjuks i et omfang som ville endret resultatet i noen av delstatene.

Barr sier i et intervju med nyhetsbyrået AP at både FBI og ulike statsadvokater har jobbet med å følge opp «spesifikke anklager og informasjon» de har mottatt, men at de «hittil ikke har avdekket noe som ville endret valgresultatet».

Fox News skriver at Barr i forrige måned utstedte ordre til statsadvokater over hele landet slik at de kunne forfølge en hver substansiell anklage om valgjuks, og gjøre det før valgresultatet skulle sertifiseres. Det ble i seg selv sett på som kontroversielt, og departementets hovedansvarlige for å etterforske valgjuks trakk seg.

annonse

Barr lar seg intervjue av AP om saken to dager etter at Trump i et intervju med Fox News kom med kritikk av justisdepartementet for å være «fraværende fra slagmarken» (missing in action) når det gjelder å etterforske valgjuks.

Les også: Trump på offensiven i Fox News-intervju: – Dette valget var rigget. Det er totalt bedrageri. Biden fikk aldri 80 millioner stemmer

Trumps advokater kommer med kraftig kritikk av justisminister Barr etter intervjuet med AP ble publisert.

Skjermbilde hentet fra Zerohedge.
annonse

– Med all respekt for justisministeren, men det har ikke vært et snev av etterforskning for valgjuks, heter det i en uttalelse fra Rudy Giuliani og Jenna Ellis i Trumps advokatteam.

– Vi har samlet bevis på juks i seks stater, men det har de ikke etterforsket. Mange har sverget under ed på at de så valgjuks, men så vidt vi vet har ingen av dem blitt intervjuet av justisdepartementet, heter det videre.

Barr sier i intervjuet at de har konsentrert seg om anklager hvor det har vært systemisk valgjuks, og at de har fulgt opp alle anklager som har involvert «noen tusen stemmer», men uten å finne noe.

I intervjuet med AP nevner ikke Barr advokat Sidney Powell med navn, men det antas i amerikanske medier at følgende passasje er en referanse til hennes påstander om massivt valgjuks gjennom Dominions systemer.

«Det har vært en påstand som ville vært systemisk juks og det er påstanden om at maskiner ble programmert for å vri valgresultatet… og både DHS (innenriksdepartementet) og DOJ (justisdepartementet) har undersøkt dette, og så langt har vi ikke funnet noe som kan underbygge dette,» sier han.

På engelsk:

There’s been one assertion that would be systemic fraud and that would be the claim that machines were programmed essentially to skew the election results….

And the DHS and DOJ have looked into that, and so far, we haven’t seen anything to substantiate that.

annonse

Ikke overbevist

Donald Trump virker i likhet med sine advokater lite overbevist om at det ikke foregikk valgjuks. Tirsdag tvitret han dette:

– Jeg håper alle ser på OANN må. Resten av mediene tør ikke vise det. Folk står frem som aldri før. Store lastebiler som hadde med seg hundretusenvis av falske stemmesedler til stemmelokalene. FORFERDELIG – REDD AMERIKA!

Det rapporteres at Barr var på vei til møte i Det hvite hus etter publisering av intervjuet med AP.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon