«Nissene over skog og hei» med Espen Eckbo og Antonsen tas av skjermen på TVNorge og Dplay. Foto: TV Norge
annonse
annonse

– I 2020 er og skal det ikke være rom for at en hvit skuespiller maler seg brun i ansiktet for å portrettere en svart person. 

DPlay har torsdag avgjort at de fjerner TV-serien «Nissene over skog og hei» etter rasismeanklager.

Programmet tas også av skjermen på TVNorge, melder VG.

annonse

Grunnen er at en av karakterene, spilt av Espen Eckbo,faller inn under  «blackface-begrepet». Blackface innebærer ifølge de såkalte antirasistene å male ansiktet svart eller brunt for å karikere personer med mørk hudfarge.

– Vi har debattert og diskutert, tidvis både høylytt og heftig, i dag. I 2020 er og skal det ikke være rom for at en hvit skuespiller maler seg brun i ansiktet for å portrettere en svart person. Det er det vi tar til etterretning når vi velger å ta av serien, sier kommunikasjonsdirektør i Discovery Hanne McBride til VG.

Les også:  Frp-rådgiver henges ut av Antirasistisk Senter: – Bruker blackface som profilbilde

Fjerningen skjer etter at personene bak Instagram-kontoene @rasisme_i_norge og @rasisme.i.norge  hadde reagert på innholdet i julekalenderen.

annonse

– Si nei til blackface, si ja til likestilling og rettferdighet blant folket og svarte skuespillere ,het det på Instagram.

Men ikke alle er like kritiske.

– Høydepunktene kommer med 45 sekunders mellomrom, skrev for eksempel P3s filmanmelder Ali Reza Soufi Pour om TV-serien, uten å klage på rasisitske fremstillinger.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon